Ideg

Ha szétb az ideg, akkor ideborítom. Jössz, olvasol, bólogatol. Vagy kommentelsz.

Mostantól mennyit is adok az Államnak?

2010.11.07. 21:07 - Tokom

Címkék: magyarország adó faszkivan szja államadósság

Ez most már tényleg kibaszott jó. Megkezdődött a valamikori nyugdíjamra félretett pénzem leszívása, mostantól Állam bácsinak fizetem a saját magánnyugdíj-számlám helyett. Ugyan fényesen nem teljesítettek, konkrétan mínuszban voltak tavaly, de ugyebár szerződés szerint minimum az inflációt követniük kell a befizetésekkel, tehát ha veszteségesek is voltak tavaly, elméletben nem kell hogy érdekeljen, ha holnap nyugdíjba megyek, minimum az összes befizetésem viszontláthatom indexálva (ami még mindig alacsonyabb, mintha államkötvényt vettem volna).

Most sajnos ezt a nem túl jó, de mégis legalább biztosnak tűnő pénz félrerakási forrást irányította át a Fidesz az Államkasszába. Ennek következtében ebből a pénzől a magánnyugdíjpénztáram nem tud államkötvényt venni, tehát csökkennek az Állami kiadások jövőre. Viszont arra, hogy ezt a pénzt még valamikor viszontlátom, csak némi homályos utalást tettek, hogy egyszer majd valamikor kompenzálva leszek. Kurvajó. Nesze neked bazmeg 16%-os SZJA (ami mint tudjuk, a szuperbruttósított bérekre vonatkozik, így valójában 21-22% között van), tehát ezen felül én még 8%-ot tisztán elvesztek, hiszen nem a magánszámlálmra megy. Az annyi mint... nocsak, 30%? A kurvák vére! Sikerült 2%-ot letornászniuk. Forradalmi, nem?

És akkor a fizetésem mekkora részét is adom novembertől? Eddig kb. 47-48% ment a közös levesbe, novembertől pedig 55-56% ezek szerint, és még vigyorognom is kell hozzá.

Ilyenkor hol vannak a feldühödött tüntetők??? Ennyire rövidlátó mindenki, hogy ha a konkrétan kézhez kapott összeg nem változik, akkor nem is történt semmi? Jelenleg úgy fest a helyzet, engem megloptak.

A bejegyzés trackback címe:

https://ideg.blog.hu/api/trackback/id/tr912432173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meta Morphozis 2010.12.01. 21:12:01

És nincs vége, ha van megtakarításod Magyarországon, ha vettél fel kamattámogatott kölcsönt, ha van pénzed a párnába varrva.
Mindaddig amíg van valamid, addig el is lehet venni tőled...
süti beállítások módosítása