Ideg

Ha szétb az ideg, akkor ideborítom. Jössz, olvasol, bólogatol. Vagy kommentelsz.

Jujuj, kicsit elkaszálták az Alkotmánybíróságot

2010.10.28. 13:35 - Tokom

Címkék: politika fidesz idióta munkahely mindentudó

már megint bazmeg a politika, de ott legalább történik valami.

"Alkotmányellenesnek találta az Alkotmánybíróság a Fidesz kormány egyik első intézkedését, amellyel visszamenőleg vetette ki a közszolgák 2 millió forint feletti végkielégítéseire a sarcot. A Fidesz válaszul bejelentette: alkotmánymódosítással vonnák el az ilyen ügyekben az AB hatáskörét, és a 98 százalékos különadóról szóló törvényt változatlan formában újra beterjesztik a parlamentnek. A magánnyugdíjpénztárak ügyében sem lehetne az Alkotmánybírósághoz fordulni. Az LMP és az MSZP kivonul az alkotmányelőkészítési munkából."

(...)

"Lázár János a Fidesz parlamenti frakcióvezetője válaszul bejelentette:  kezdeményezi az alkotmány módosítását, hogy azok a kérdések, amelyekről nem lehet népszavazást tartani, kerüljenek ki az Alkotmánybíróság (Ab) hatásköréből."

Ide vezet, ha valakinek ekkora hatalmat szavaznak. Nem kell félreérteni, én sem szeretem ha valaki 20 millás végkielégítéssel távozik, de azt nem úgy kell megoldani, hogy elvesszük az Alkotmánybíróság jogait. Ráadásul a látszat szerint fogalmuk sincs, mi lesz ennek majd a következménye. Persze ha nem a látszatot nézzük, akkor lehetnek elképzeléseink: Ha novembertől lenyúlják a fizetésem 8%-át 14 hónapon át (illetve MOST még csak ennyiről van szó, hiszen emlékezzünk csak, a különadó és bankadó is csak ideiglenes, rövid ideig tartó dolog volt, aztán milyen szépen csapolják most is azokat a cégeket, amelyek pofátlan módon nyereségesek mernek maradni), és emiatt az AB-hez fordulna valaki, akkor sajnos nekik már nem lesz jogkörük elbírálni, hogy ez most sérti-e az alkotmányos jogokat vagy sem. Kitalálták faszán. A sok birka meg csak azon hőbörög, hogy el kell venni a nagy végkielégítéseket a kurvaemeszpétű. Nem mintha megérdemelnék, csakhogy ez eléggé szimpla megvezetésnek tűnik... :-(

Forrás: index.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://ideg.blog.hu/api/trackback/id/tr112405308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása